GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:
“EKONOMİK MANADA SIKINTILAR YAŞIYORUZ, VERGİ DİLİMLERİNİN YÜZDE 10’A SABİTLENMESİ ÇALIŞANLARI RAHATLATACAKTIR”
Sendikamızın Kahramanmaraş Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Büyük ve coşkulu bir katılım ile gerçekleştirilen Şube Genel Kurulu’nda, Şube Başkanlığı’na Murat Arifoğlu seçilirken, şube yönetimi Mehmet Yeşilyurt, Bekir Berker ve Mustafa Abdurrahmanoğlu’ndan oluştu.
Genel Kurula Genel Başkanımız Devlet Sert ve Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan’ın yanı sıra Genel Başkan Danışmanımız Fadlı Erdem, Genel Denetleme Kurulu Başkanı ve Kadın Komite Başkanımız Tuba Gülpembelioğlu, HAK-İŞ Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif DAĞve yönetim kurulu üyeleri,Kop-İş Sendikası Kahramanmaraş İl başkanı Mehmet AVŞAROĞLU,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürü Mutlu KAYA,İl Müdür yardımcısı Bayram PAKSOY, Sendikamız Kahramanmaraş Şubesi’nin örgütlü olduğu kurum ve kuruluşlar ile Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi idareci ve yöneticileri,Adana Şube Başkanımız Mesut Tekin DEMİRCİ ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Akif Dağ, Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet GÖRGEL ve yönetim kurulu üyeleri,Sivas Şube Başkanımız İbrahim EYCE ve yönetim kurulu üyeleri,Kayseri Şube Başkanımız Emre KOCAMAN ve yönetim kurulu üyeleri,Malatya Şube Başkanımız Mustafa TÜRKOĞLU ve yönetim kurulu üyeleri,Osmaniye Şube Başkanımız Mustafa Kemal TAŞ ve yönetim kurulu üyeleri ve Adıyaman Şube Başkanımız Osman İZCİ ve yönetim kurulu üyeleri de katıldılar.
DİVAN BAŞKANLIĞINI MUSTAFA ÖZÜPEK YAPTI
Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız MustafaÖzüpekyaptı.
GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:
“EKONOMİK MANADA SIKINTILAR YAŞIYORUZ, VERGİ DİLİMLERİNİN YÜZDE 10’A SABİTLENMESİ ÇALIŞANLARI RAHATLATACAKTIR”
Sendikamız Kahramanmaraş Şubesi Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Devlet Sert, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in bir süre önce gündeme getirdiği ve çalışan kesimin ücretlerinden kesilen vergilerin yüzde 10’da sabitlenmesi önerisinin kamuoyunda büyük karşılık bulduğunu kaydederek, “Öz Sağlık-İş olarak bu öneriyi benimsiyor, önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.
Konuşmasına katılımcıların, Öz Sağlık-İş ve HAK-İŞ Ailesinin Rebîülevvel Ayı’nı kutlayarak başlayan Genel Başkan Devlet Sert, tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de özellikle pandemiden kaynaklanan ekonomik daralma ve yüksek enflasyon olduğuna dikkat çekerken, “ Bu zorluğun farkındayız. Ancak çalışan kesim ekonomik olarak sıkıntılar yaşıyor. Ocak ayında aldığımız ortalama ücretler ile Aralıkayında alınan ücretler arasında neredeyse 2000 liraya yakın farklar oluşuyor. En azından bu ekonomik daralma sona erinceye kadar çalışanların vergi dilimlerinin yüzde 10’a sabitlenmesi ücretli kesimi rahatlatacaktır” dedi.
“GENEL KURULLARIMIZDA HEM SORUNLARIMIZI KONUŞACAĞIZ HEM DE ÖĞRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Sendikaların genel kurullarının hem sendikal, hem de çalışma hayatının tüm sorunlarının konuşulacağı, önerilerin tartışılacağı platformlar olduğunu belirten Genel Başkan Devlet Sert sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çalışma hayatının onlarca sorunu var, bizler bu sorunları biliyor, görüyor, tartışıyor, çözüm önerileri noktasında tekliflerimizi getiriyoruz. Genel Kurullarımızda da bunları konuşuyoruz. Bir şey daha yapıyoruz, öğrenmeye devam ediyoruz, eğitim niteliğindeki bu genel kurullar bizlere, sizlere pek çok yeni şeyler öğretiyor.
Öz Sağlık-İş olarak Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından birisiyiz. Ancak bu sayısal büyüklükler bizi asla gurura, kibresevk etmemeli, mütevaziliğimizi koruyarak ancak zirvedeki yerimizi koruyacağımız fikrini aklımızdan çıkarmamalıyız. Biz bu mücadeleyi inançla, savunduğumuz değerlerle sürdürmenin peşindeyiz.
“DAHA ÖNCE TAŞERONU NASIL ÇÖZDÜYSEK 696’NIN SORUNLARINI DA BİZ ÇÖZECEĞİZ”
Bu salonda bulunan arkadaşlarımızın neredeyse tamamı taşeron zulmünden kurtularak kadro almış arkadaşlarımız. HAK-İŞ ve Öz Sağlık-İş’in taşeron mücadelesi sonucu bugün kadro hakkı ile çalışıyoruz. Bunu asla unutmayacağız, taşeron zulmünü unutmayacağız.
Cumhurbaşkanımızın taşeron gerçeğine inanması, bizlere inanması inanın çok önemliydi. Allah kendisinden razı olsun. Nasıl ki geçmişte taşeron mücadelesini Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteği sayesinde büyük bir başarı ile verdik, bugün de 696 sayılı KHK’dan kaynaklanan sorunlarımızı da biz çözeceğiz. Bu konuda gece gündüz mücadele ediyoruz, inşallah çözümü noktasında da önümüzdeki günlerde üst üste gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz.
“ÜYEMİZİN AİLESİ ÇOCUKLARI DA BİZLERE EMANET”
Bizler sıradan sendikacılık yapmıyoruz. Üye bize yeter mantığı ile hareket etmiyoruz. Bu yüzden üyelerimizin tamamını 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası ile sigortaladık. Allah korusun üyemizin bir kaza neticesinde hayatını yitirmesinin ardından ailesi, çoluk çocuğu bize emanet. Bize ne deyip sırtımızı dönmüyoruz. Hayat kalanlar için devam ediyor.
“BİR YANDAN HİZMET EDİYORUZ, BİR YANDAN DA ALGI SENDİKACILIĞI İLE UĞRAŞIYORUZ”
Öz Sağlık-İş Sendikası’nın faaliyetlerini sosyal medya hesaplarından takip ediyorsunuz arkadaşlar. Bizler bir yandan sayısı 200 bine ulaşan üyemize hizmet ediyoruz, çalışma hayatına yön veren çalışmalar yapıyoruz, bir yandan da özellikle sosyal medya üzerinden yürüyen algı sendikacılığı ile mücadele ediyoruz.
İşleri güçleri algı olanlar sağlık ve sosyal hizmet işçisine hizmet etmenin derdi ile değil, bizim faaliyetlerimizi karalama, bize iftira atma derdi ile dertleniyorlar. Sosyal medyada algılarla değil, doğrularlakendimizi ifade etmemiz gerekiyor. Bu konuda siz değerli arkadaşlarımız da bizlere yoğun destek vermeliler.
Bizim kavgamız sen ben kavgası değil, emek kavgası, ekmek mücadelesi. O yüzden kimseleri ayrıştırmak, ötekileştirmek değil, bir ve bütün olmak zorundayız.
Bu teşkilatın alttan yetişen kadroları var, genç sendikacıları var. Bizler bu makamlarda baki değiliz. Baki olan teşkilatlarımız, baki olan üyelerimiz, baki olan işçi. Herkes, hepimiz taşın altına elimizi koyacağız, sorumluluklarımızı yerine getireceğiz, vizyoner sendikacılık, kurumsallaşmış sendika hedefimize hep birlikte yürüyeceğiz.
“1 MAYIS ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA RAHMETLE ANIYORUM”
Biz Kahramanmaraş’ımızı aynı zamanda şehitlerimizle de hatırlıyoruz. 1 Mayıs Mitingine giderken meydana gelen kazada 5 işçimiz şehit olmuş, 15 işçimiz de yaralanmıştı. Geçtiğimiz yıl yine bir saha çalışmamız sırasında şehitlerimizin ailelerini ziyaret etmiştim. Bugün de yinearamızda onların yakınları var. Şehitlerimizi yeniden rahmetle ve minnetle anıyorum.
Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, Kahramanmaraş Şubemizin bugüne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmaların bundan sonra da artarak devam etmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum”.
HAK-İŞ KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANI MEHMET AKİF DAĞ:
“ÖNCE İNSAN DİYEN, ÖNCE EMEK DİYEN GENEL BAŞKANIMIZ DEVLET SERT’E TEŞEKKÜR EDERİZ”
Şube Genel Kurulu’na katılarak bir selamlama konuşması yapan HAK-İŞ Kahramanmaraş İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ da konuşmasında, taşeron döneminde verilen mücadelede Genel Başkan Devlet Sert ile birlikte olduklarını hatırlatarak, “Önce insan diyen, önce emek diyen Sayın Genel Başkan Devlet Sert beye teşekkür ederiz. Öz Sağlık-İş Sendikamızın Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu kardeşimizin bugüne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalarını bir kez daha tebrik ediyor, kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
GÜLPEMBELİOĞLU, KADIN KOMİTESİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Kahramanmaraş Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan Sendikamız Denetleme Kurulu ve Kadın Komite Başkanı Tuba Gülpembelioğluda, Komitenin hem illerde yaptığı çalışmalar hem de Genel Merkez Komite Başkanlığı olarak gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Gülpembelioğlu, sendikamızın kadına, kadın işçi emeğine ve kadın sendikacı kimliğine verdiği önemden bahsetti, bu manada Genel Başkan Devlet Sert ve Konfederasyon Başkanımız Mahmut Arslan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
ŞUBE BAŞKANI ARİFOĞLU KATILIMCILARI SELAMLADI
Genel Kurul’da ayrıca Sendikamız Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu da katılımcıları selamlayan bir konuşma yaptı.
Arifoğlu, Şubenin ilde yapmış olduğu faaliyetlere, kurum ve kuruluşlarda devam eden örgütlenme çalışmalarına değindiği konuşmasında, Öz Sağlık-İş çatısı altında sendikacılık yapmaktan duyduğu gururu ifade etti, Genel Başkan Devlet Sert ve Genel Merkez yöneticilerine Kahramanmaraş’ta sendikal faaliyetlere ve sorunların çözümüne vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.
ŞUBE BAŞKANLIĞINA MURAT ARİFOĞLU SEÇİLDİ
Sendikamızın Kahramanmaraş Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Murat Arifoğlu Şube Başkanı olarak seçildi.
Şube yönetimi ise Mehmet Yeşilyurt, Bekir Berker ve MustafaAbdurrahmanoğlu’ndan oluştu.