ADIYAMAN ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI, ŞUBE BAŞKANLIĞI’NA OSMAN İZCİ SEÇİLDİ

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“MEDENİYET MÜCADELEMİZİN MERKEZİNDE İNSAN VAR,  EMEK VAR”

Sendikamızın Adıyaman Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Büyük heyecan ve coşku ile gerçekleştirilen Şube Genel Kurulu’nda, Şube Başkanlığı’na Osman İzci seçilirken, şube yönetimi Süleyman Oral ve Mustafa Uğur Köse’den oluştu.

 

Genel Kurula Genel Başkanımız Devlet Sert ve Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan’ın yanı sıra Genel Başkan Danışmanımız Fadlı Erdem, Sendikamız Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Şube Başkanımız Mustafa Türkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyarbakır Şube Başkanımız Mehmet Aküzüm ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa Şube Başkanımız Bekir Başak ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Görgel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, HAK-İŞ Konfederasyonu Adıyaman İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Hasan Kılınç, Adıyaman Eski Belediye Başkanı ve Hizmet İş Sendikacısı Kurucu Üyesi Necip Büyükaslan, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Üyeleri Habip Güzelgül, Abubekir Yıldırım ve Mustafa Dost, Haber-İş Sendikası Türk Telekom Temsilcisi Şükrü İzci,  OLEYİS Sendikası İl Temsilcisi Neşe Çelik, Adıyaman Şoförler Odası Başkanı Turabi Bayır, Güney Esnaf Kooperatifi Başkanı Nevzat Başak, Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Ahmet Işık, ÜLFET Hareketi Temsilcisi Ahmet Tomer ve sendikamızın örgütlü bulunduğu kurum ve kuruluşların idareci ve yöneticileri katıldı.

DİVAN BAŞKANLIĞINI ADEM YAVUZ YAPTI

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Adem Yavuz yaptı.

 

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“ADIYAMAN’IN HEM SENDİKAL HAREKETTE, HEM DE GÖNÜL COĞRAFYAMIZDA ÇOK ÖNEMLİ YERİ VAR”

Sendikamızın Adıyaman Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Devlet Sert, Adıyaman’ın hem sendikal harekette, hem de gönül coğrafyamızda çok önemli bir yeri olduğunu belirterek,  Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından birisi olan Hizmet İş Sendikası’nın Adıyaman’da kurulduğunu hatırlattı ve salonda bulunan Kurucuları selamladı.

Adıyaman’ın gönül coğrafyasındaki yerini hatırlatırken,  ilde bulunan sahabeleri ve Allah dostlarını anan Genel Başkanımız Devlet Sert,  “Bu manevi iklimin mimarlarının kabirlerinin, makamlarının bulunduğu bir  il Adıyaman. O yüzden de hem sendikal manada hem de gönül coğrafyamızın manevi iklimi manasında bizler için çok değerli” dedi.

“TAŞERON GERÇEĞİNİ AKLIMIZA MIH GİBİ ÇAKMAMIZ GEREKİYOR, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Konuşmasında taşerondan kadroya geçiş mücadelesine ilişkin bazı anekdotlar veren Genel Başkan Devlet Sert,  o dönem yapılan mücadelenin asla unutulmaması gereğini belirterek, “Taşeron gerçeğini aklımıza mıh gibi çakmamız lazım arkadaşlar.  O dönem kadro için verilen mücadeleyi, kimi konfederasyonların taşerona kadro verilemeyeceği söylemlerini, kırmızı  çizgi ifadelerini ve taşeron işçisini kapıdan  bacadan kovmalarını asla unutmayacağız.  Konfederasyon Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’ın ve Sendikamızın taşeron zulmünü sona erdirebilmek adına verdiği o kutlu mücadeleyi asla unutmayacağız,  unutturmayacağız” dedi.

“SİZ NEYLE DERTLENİYORSANIZ, BİLİNKİ BİZ DE ONUNLA DERTLENİYORUZ”

8 yaşında bir sendika olan Öz Sağlık-İş’in çok kısa bir zamanda Türkiye’nin en büyük üçüncü,  kendi işkolunun ise lideri konumuna geldiğini belirten Genel Başkan Sert,  zirveye yükselmek kadar zirveyi korumanın da çok büyük zorluklar içerdiğini söyledi.

Sert,  doğru, ilkeli sendikacılık yaparak ve inançlı, azimli, mücadeleci bir ruh taşıyarak zirvenin korunacağına işaret ederken, “ Biliniz ki siz neyle dertleniyorsanız, biz de onunla dertleniyoruz.  Sizin sahada yaşadığınız her bir problem, bizim temel gündemimiz oluyor. O yüzden 200 bin üyeye ulaşan sendikamızın bu gücünü korurken asla kibirlenmeyeceğiz, asla büyüklenmeyeceğiz, mütevaziliğimizden bir şey kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

“BİZİM MEDENİYET MÜCADELEMİZİN MERKEZİNDE İNSAN VAR,  EMEK VAR”

Öz Sağlık-İş’in lider, model, öncü sendika sıfatlarına da değinen Genel Başkan Sert, Sendikanın artık  hem  ulusal, hem  uluslararası ölçekte yön  veren,  çalışma hayatının sorunlarının çözümünde sözü  dinlenen bir sendika  olduğunu söyledi.

Başkan Sert konuşmasında şunları ifade etti:

“Bizler uluslararası sendikacılık yaparken,  çalışma hayatının evrensel koşullarına bağlı ancak kendi medeniyet mücadelemizi vererek bu çalışmaları yapıyoruz.  Çünkü biz inanıyoruz ki bizim medeniyet mücadelemizin merkezinde insan var, emek var.

Uluslararası ilişkilerimiz sürdürürken özellikle sendikamızın çok kısa sürede  elde  etmiş  olduğu başarılı tecrübelerin aktarımlarını da  yapıyoruz.

Çok kısa bir süre önce Lübnan ziyaretimizde Lübnan Başbakanı ve Sağlık Bakanı  ile görüşmeler yaptık. Sendikal tecrübelerimizi aktarma imkanı  bulduk,  oradaki  sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin eğitimleri açısından bizim burada sürdürmüş olduğumuz  eğitimlere ilişkin modeller ve  işbirliği  çalışmaları üzerinde durduk.

“SON 30 YILDA İLK KEZ BİR SENDİKA, ALAMADIĞI HAKLAR İÇİN GREV KARARI ALDI”

Sendika olarak ülke genelinde hem bakanlıklarda, hem üniversite hastanelerinde hem de özel sektör örgütlenmeleri hakkında katılımcılara bilgi veren Genel Başkan Sert,  özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplu iş sözleşme görüşmelerinde gelinen son noktada işçinin hakkını savunabilmek adına hiç tereddüt etmeden grev kararı alındığına işaret etti.  Sert, alınan grev kararı ve uygulamasının son 30 yılda bir ilk olduğunu ve ilk defa bir sendikanın alamadığı haklar için grev kararı aldığının altını çizdi.

“REMZİYE YÜCEL KARDEŞİMİZİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE CİNAYETE KURBAN VERDİK”

Konuşmasında Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yaparken boşanmak üzere olduğu eşi tarafından katledilen üyemiz Remziye Yücel’i de anan Genel Başkan Sert, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaşanan bu cinayeti ve genelde kadına yönelik şiddeti esefle kınadıklarını kaydetti.  Konuşmasında sağlıkta şiddet olaylarına da değinen Başkan Sert, sendikamız tarafından yaptırılan ve kamuoyunda büyük ilgi gören Sağlıkta Şiddet Araştırmamızın sonuçları hakkında bilgi verdi.

SELAMLAMA KONUŞMALARI

 

Adıyaman Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan misafirlerden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Adıyaman Eski Belediye Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kurucu Üyesi Necip Büyükaslan, HAK-İŞ Konfederasyonu Adıyaman İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Hasan Kılınç ve Hukukçular Derneği Başkanı Ahmet Işık birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmacılar HAK-İŞ ve Öz Sağlık-İş Sendikası’nın Adıyaman’da gerçekleştirdiği faaliyetlerden söz ederken emek mücadelesinde söz sahibi olan tüm kesimlere teşekkür ettiler.

Sağlıkta şiddet olaylarını kınayan konuşmacılar “Nerede bir mazlum varsa ona karşı sorumluluk hisseden” bir konfederasyon ve sendikanın,  Türkiye de çalışma hayatına katacağı çok şey olduğunu ifade ederken, Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert ve Şube Başkanı Osman İzci’yi tebrik ederek,  Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını dilediler.

 

KADIN KOMİTE BAŞKANI GÜLPEMBELİOĞLU, KOMİTE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Adıyaman Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na katılan Sendikamız Kadın Komite Başkanı Tuba Gülpembelioğlu da, Komitesi’nin hem illerde yaptığı çalışmalar hem de Genel Merkez Komite Başkanlığı olarak gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Gülpembelioğlu, bir ülkenin medeniyetinin ve gelişmişliğinin en önemli göstergesinin kadın olduğunu, bu nedenle kadın komitesinin çalışma hayatına katkı sunmak, kadın çalışanların hak ihlallerini önlemek, kendi sorunlarına çözüm üretmek ve sendikalı kadın sayısını artırmak amacıyla,  kurulduğunu ifade etti.

Öz Sağlık-İş Sendikası’nın kadın üye ve yönetici kimliklerine de işaret eden Kadın Komite Başkanı Tuba  Gülpembelioğlu, kadın sendikacı kimliğine en fazla özen gösteren Sendika’nın Öz Sağlık-İş Sendikası olduğunu vurguladı.

 

ŞUBE BAŞKANI İZCİ KATILIMCILARI SELAMLADI

Genel Kurul’da ayrıca Sendikamız Adıyaman Şube Başkanı Osman İzci de katılımcıları selamlayan bir konuşma yaptı.

İzci, Şubenin ilde yapmış olduğu faaliyetlere, kurum ve kuruluşlarda devam eden örgütlenme çalışmalarına değindiği konuşmasında, Öz Sağlık-İş çatısı altında sendikacılık yapmaktan duyduğu gururu ifade etti, Genel Başkan Devlet Sert ve Genel Merkez yöneticilerine Adıyaman’daki sendikal faaliyetlere ve sorunların çözümüne vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.

 

ŞUBE BAŞKANLIĞINA OSMAN İZCİ SEÇİLDİ

Sendikamızın Adıyaman Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Osman İzci Şube Başkanı olarak seçildi.

Şube yönetimi ise Süleyman Oral ve Mustafa Uğur Köse’den oluştu.