GENEL BAŞKAN SERT LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ İLE GÖRÜŞTÜ

Sendikamızın yeni dönem çalışmalarının önemli bir bölümünü oluşturan “Uluslararası Sendikal Çalışmalar ve İşkoluna İlişkin Karşılıklı Tecrübe Aktarımı Programı” amaçlı olarak Lübnan’a giden Genel Başkanımız Devlet Sert ve beraberindeki heyet temaslarına başladı.

Sert, temasları kapsamında ilk olarak  Lübnan Başbakanı Najip Mikati tarafından Başbakanlık Konutu’nda kabul edildi.

“BEYRUT LİMANI FACİASINDA HAK-İŞ’İN VERDİĞİ DESTEĞİ UNUTMAYACAĞIZ”

Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert ve Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Özüpek ve Adem Yavuz’dan oluşan Öz Sağlık-İş Heyetimiz Lübnan’da çeşitli temaslarda bulundu.

Ziyaretin ilk gününde Lübnan Başbakanı Najib Mikati Genel Başkanımız Sert ve Sendikamız heyetini konutunda kabul etti.

Kabulde Lübnan Genel İşçi Sendikaları  Konfederasyonu (CGTL) Genel Başkanı Bechara El-Asmar ve CGTL Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Lübnan Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanı Saadeddine Sakr da hazır bulundu.

Lübnan Başbakanı Najib Mikati  heyetimizin Lübnan ziyaretini memnuniyetle karşıladığını,  geçtiğimiz yıl Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlama sonrasında ilk yardıma koşanların Türkiye ve HAK-İŞ Konfederasyonu olduğunu ve bunu hiç unutmayacaklarını söyledi.

Najip Mikati iki devlet ve konfederasyonlar arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşımayı amaçladıklarını da ifade etti.

“İKİ ÜLKE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET İŞÇİLERİNİN ORTAK EĞİTİM PROGRAMINA ALINMASINI PLANLIYORUZ”

Lübnan Başbakanı Najip Mikati’nin Öz Sağlık-İş Sendikası heyetini kendi evinde ağırlamış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Genel Başkan Devlet Sert, ortak tarihi mirasa, ortak bir kültüre sahip iki ülkenin pek çok alanda işbirliği yaptığına dikkat çekti. Sert bu birlikteliklere Sendika olarak iki ülke sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin ortak eğitim  programına alınmasını planlayarak katkı sağlamak istediklerini de ifade etti.

***

Genel Başkanımız Devlet Sert ve beraberindeki heyetin Lübnan temasları devam ediyor.