ÖZ SAĞLIK-İŞ SOSYAL HİZMET İŞÇİLERİ İÇİN SOSYAL MEDYAYI SALLADI

 

GENEL BAŞKAN SERT:

“BAYRAM, BAYRAM GİBİ OLSUN İSTİYORUZ”

 

Öz Sağlık iş Sendikamız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda 26 Ekim’den bu yana yürüttüğü kıran kırana süren müzakereler sonucunda üyelerimiz için önem arz eden ancak anlaşma sağlanamayan maddeler nedeniyle greve gitme kararı alarak 20 Nisan tarihinde ilan etti.

Müzakere sürecinin başladığı ilk günden itibaren, Sendikamızın belirlediği en büyük hedef, pandemi kahramanı sosyal hizmet işçilerinin insan onuruna yakışır bir ücret alabilmesiydi ancak, Sendikamızın tüm iyi niyet girişimlerine rağmen sonuç alınamadı. Bunun sonucunda alınan grev kararının uygulanmasının arifesinde yeni yol haritası belirlendi.

ÖZ SAĞLIK-İŞ TEŞKİLATI 260 BİNE YAKIN TWEET ATTI

Öz Sağlık-İş Sendikamız, sosyal hizmet işçisinin sesini duyurmak için Twitter etkinliği düzendi. Etkinliğin duyurusu Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet sert tarafından bir video ile yapıldı, bu video ile Genel Başkan Sert, “teşkilatımız, üyelerimiz, emek camiası ve ailelerini” etkinliğe davet etti.

Saat 21.30 itibariyle başlayan Twitter etkinliği sahur vaktine kadar hız kesmeden devam ederken #GreveBaşlıyoruz hashtag’ı ile yaklaşık 250 bin tweet atılarak tarihi bir rekora imza atıldı.

Sendikamızın düzenlemiş olduğu etkinliğe sosyal hizmet işçileri ile kamu/özel kuruluşlarda görev yapan emekçiler ve aileleri, teşkilatımız, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve bağlı sendikaları da katkı sağladı.

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Başkanı Mahmut Arslan’da Twitter üzerinden destek açıklamasında bulunurken, konfederasyonumuza bağlı birçok Sendikamızın Genel Başkanları ve Yöneticileri video ve mesaj yayınlayarak destek mesajlarını iletti. Twitter etkinliğinde en çok dikkat çekici olan ise, üyelerimizin ve ailelerinin gece yarılarına kadar attıkları tweetlere dair gözyaşları ile takip ettiğimiz fotoğraf ve videolar oldu.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

“BAYRAM, BAYRAM GİBİ OLSUN İSTİYORUZ”

“Pandemi sürecinde hiçbir görevden kaçınmadan, 7-10-14-21 ve hatta 30 gün sabit vardiyada çalışan sosyal hizmet işçilerinin kanayan yarası olarak gördüğümüz gece zammı, sorumluluk tazminatı, meslek/iş primi, yol ücreti, tayin/becayiş, refakat izni vb. taleplerinin birçoğunun karşılık bulmaması üzerine grev kararını almamız kaçınılmaz olmuştur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yapılan olumlu görüşmelere ve ısrarla sürdürdüğümüz ikili diyaloglara rağmen işveren sendikası (TÜHİS) ile anlaşma sağlanamamıştır.

Üyelerimizin ve emek camiasının grev kararımız doğrultusunda yapılan twitter etkinliğine verdiği destekten de görüleceği üzere, işçilerin taleplerinin karşılanmasının kaçınılmaz, Sendikamızın aldığı kararın ise doğru olduğunu göstermektedir.

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın konuya ilişkin gereğini yapacağından ve üyelerimizin mağduriyetlerini giderecek bir toplu iş sözleşmesi ile çifte bayram sevinci yaşatacağından şüphemiz yoktur”.