PANDEMİNİN KAHRAMANLARI SOSYAL HİZMET İŞÇİLERİ İÇİN 29 NİSAN’DA 81 İLDE GREVDEYİZ!

Öz Sağlık-İş Sendikamız; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda 26 Ekim’den bu yana yürüttüğü müzakereler sonucunda üyelerimiz için önem arz eden ancak anlaşma sağlanamayan maddeler nedeniyle greve gitme kararı aldı.

Müzakere sürecinin başladığı ilk günden itibaren, Sendikamızın gerek mevcut hakların iyileştirilmesi gerekse yeni hakların eklenmesi, gece zammı, sorumluluk tazminatı, meslek/iş primi yol ücreti, tayin/becayiş, refakat izni vb. taleplerinin karşılanmaması üzerine 176 günün sonunda grev kararı aldı.

 

HAKLI TALEPLERİMİZ KARŞILIK BULMADI…

Ülkemizin tüm vicdanlı yüreklerine sesleniyoruz, bizler çok şey istemiyoruz!

Pandemi de ailelerinden uzak kalarak, tüm zor şartlara rağmen 7-10-14-21-30 gün sabit vardiyada çalışan, devletimizin emanetinde olan yaşlı, engelli, çocuk ve kadınlara hizmet eden sosyal hizmet işçiler sadece insan onuruna yakışır bir yaşam istiyor.

 

Bunun bilincinde olarak çıktığımız bu yolda, üyelerimizin taleplerinin karşılık bulması, onlara huzurlu bir çalışma ortamı sağlamak üzere hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile müspet görüşmeler yapılmış olmasına rağmen işveren sendikası (TÜHİS) ile anlaşma sağlanamamamıştır.

 

TÜM TEŞKİLATIMIZA TALİMAT VERDİK…

20.04.2022 tarihinde grev ve uygulama kararı alınarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı tüm kuruluşlarda grev ilanının astırılması ve tutanak alınması yönünde teşkilatımıza talimat verdik.

Temsilci ve üyelerimizin greve çıkılacak şekilde bilgilendirilmesi ile grev yapılacak kuruluşlar ve grev gözcülerinin belirlenmesi yönünde hazırlıklarımız başlatıldı.

 

Grev uygulaması öncesi Bakanlıklar ve İllerde Müdürlükler önünde basın açıklamaları yapılacak, Sosyal medya (Twitter ve Facebook) etkinlikleri düzenlenecektir.

 

HAKKIMIZ OLANI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ!

81 ilde eş zamanlı gerçekleştireceğimiz grev ile sosyal hizmet işçilerinin hak mücadelesine öncülük ediyor, işçinin emeğinin yok sayılmasına ve görmezden gelinmesine karşı çıkıyoruz.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı çalışan tüm üyelerimizin, alın terinden hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…