Akdeniz Üniversitesi’nde Kazanan İşçi Oldu

Akdeniz Üniversitesi’nde çalışan 1661 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Sendikamız ile Üniversite Yönetimi arasında imzalandı.

Toplu İş Sözleşmemiz 1 Ocak 2022-31 Aralık 2024 tarihlerini kapsayacak şekilde yapılarak ve her yönüyle Kamu Çerçeve Protokolüne tamamen uyumlu hale getirilerek imza altına alındı, kazanan işçi oldu.

 

BÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ

Sendikamız ile Üniversite arasında aylardır kıran kırana süren müzakerelerden sonuç alınamayınca arabulucuya taşınan toplu  iş sözleşmesinde bu süreçte de Sendikamızın tüm iyi niyet girişimlerine rağmen bu süreçte de sonuç alınamadı

Üniversitelerde Kamu Çerçeve Protokolü altında bulunan tüm Toplu İş Sözleşmeleri Ek Protokoller imzalanarak uyumlu hale getirilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in talimatları ve konuya ilişkin Bakanlık görüşleri olmasına rağmen,  Akdeniz Üniversitesi yetkilileri KÇP’nin altında bir sözleşmeye imza atmamızı bekledi, iletişim kanallarının tamamen kapanması üzerine de Sözleşmemiz Yüksek Hakem Kuruluna gönderildi.

Sendikamızın işçi lehine şartlar oluşmadıkça imza altına almadığı sözleşme sürecinin bu duruma gelmesi üzerine Yönetim Kurulumuz Twitter etkinliği ve basın açıklamaları yapma kararı aldı ve bu kararı kamuoyuna duyurdu.

Sendikamızın Akdeniz Üniversitesi’nde sağlık işçileri adına yürüttüğü hak mücadelesinde öncülük ettiği  twitter etkinliğine işçiden de büyük destek geldi. Söz konusu etkinliğe Üniversitede çalışan işçilere tüm Türkiye destek verdi ve 1 saat içinde  40 bine yakın atılan tweet geniş yankı buldu.

 

İŞVEREN MASAYA DÖNDÜ, BASIN AÇIKLAMASI İPTAL EDİLDİ…

Sendikamız tarafından kamuoyuna duyurulan ve Twitter etkinliğinin ardından Üniversite kampüsü  içinde yapılacak olan basın açıklamamız, tüm hazırlıklarımıza rağmen, Üniversite yönetiminin işçi lehine bir tavır göstermesi ve yeniden masaya dönmesi ile birlikte iptal edildi.

Bu doğrultuda Genel Başkan Yardımcılarımız, uzmanlarımız ve hukukçularımız ile üniversite yönetimi arasında 2 gün süreyle yürütülen zorlu müzakerelerin ardından, Akdeniz Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Genel Başkan Yardımcılarımız Mustafa Özüpek ve Adem Yavuz tarafından imzalanan toplu  iş sözleşmesi herhangi bir ek protokole ihtiyaç duymayacak şekilde Kamu Çerçeve  Protokolü’ne uyumlu olarak yapıldı ve mutlu sona ulaşıldı.