TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE MUTLU SON İMZALAR ATILDI

GÜNLÜK BRÜT ÜCRET 234 LİRAYA ULAŞTI

Edirne Trakya Üniversitesi’nde toplam 1000 işçiyi kapsayan  Toplu  İş Sözleşmesi Sendikamız ile  Trakya  Üniversitesi  Rektörlüğü arasında imzalandı.

Yeni  Toplu  İş Sözleşmesi ile işçilerin günlük brüt ücretleri 234 lirayı geçti. Üniversite bünyesinde görev yapan  işçilerin brüt aylık ücretleri 7 bin 23 liraya ulaştı.

Trakya Üniversitesi ile Sendikamız arasında imzalanan toplu  iş sözleşmesi töreni Üniversite Toplantı  Salonu’nda yapıldı. Sözleşmeye Genel Başkanımız Devlet Sert ile Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu imza attı.

Törene,  üniversite bünyesinde görev yapan üyelerimiz, temsilcilerimiz ve üniversite yetkilileri de katıldı.

 

GENEL BAŞKAN SERT REKTÖR TABAKOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

TİS imza töreni öncesi  Genel Başkanımız Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcılarımız  Adem Yavuz ve Mustafa  Özüpek ile Edirne  Şube Başkanımız Emre Promet’ten oluşan Sendikamız Heyeti, Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunuldu.

 

TİS İLE SAĞLANAN YENİ HAKLAR

Sendikamız ile Trakya  Üniversitesi  arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile günlük yevmiyeler brüt 234 liraya, işçi ücretleri de aylık brüt 7023 liraya ulaşmış oldu.

Sözleşmeye göre sosyal yardımlar 577 lira olarak belirlenirken, evlenme ve  doğum yardımı 981 lira oldu.

Yine sözleşmeye göre normal vefat durumunda 1 aylık brüt ücret, iş kazasına bağlı vefat durumunda ise 2 aylık brüt ücret ödenmesi karara bağlandı.

TİS  ile işçilerin eğitim gören çocuklarına yönelik yardımların miktarları da belirlendi. Buna  göre  ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim yardımı  olarak  500 lira, lise ve dengi okullarda okuyan çocuklarına 550 lira, yüksekokul ve fakültelerde eğitim gören çocuklar için ise eğitim yardımı 600 lira olarak belirlendi.

 

ANALIK YARDIMI VE SÜT İZNİ

Trakya Üniversitesi ile Sendikamız arasında imzalanan  toplu  iş sözleşmesinde bir ilke daha imza atıldı. Sözleşmeye göre işçilerin analık yardımı ve süt izinleri  konusu  657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki hükümlere  endekslendi.

Sözleşme ile başka pek çok maddede daha yeni kazanımlar elde edildi.

Sendikamız ile Üniversite arasında imzalanan Toplu İş Sözlenmesinin yürürlük süresi 01.02.2020-31.01.2023 tarihleri arasını kapsıyor.