Bahreynli Sendikacılardan, Öz Sağlık-İş’e Ziyaret

“KAMUDAKİ ÖRGÜTLENME TECRÜBENİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Bahreyn Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GFBTU) İş Sağlığı ve Güvenliği ile Kamu Sağlık Sektöründen Sorumlu Genel Sekreter Yardımcıları, Sendikamızı ziyaret ederek Genel Başkanımız Devlet Sert ile bir araya geldi.

GFBTU İş Sağlığı Güvenliği ve Çevreden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ali AlAsfoor ile GFTU Kamu Sağlık Sektöründen Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hood Shamsan’ın sendikamıza yapmış olduğu ziyarette iki ülke sağlık ve sosyal hizmet işçileri sendikaları arasında ikili işbirliğinin yapılması ve tecrübe aktarımı konuları gündeme geldi.

Bahreynli sendikacılar Genel Başkan Sert’e, çok kısa bir sürede böylesine büyük bir sendikanın oluşturulmasından ve 200 bin üyeye ulaşılmasından dolayı tebriklerini sundular.

GFBTU Genel Sekreter Yardımcıları ülkeleri Bahreyn de Türkiye’nin aksine özel sektörde örgütlenmenin daha kolay olduğunu, kamuda ise çok zorlandıklarını belirterek, Sendikamızın kamuda örgütlenme tecrübesinden yararlanmak istediklerini kaydettiler.

Bahreyn Heyetini kabulde konuşan Genel Başkanımız Devlet Sert de iki ülke sendikası arasında geliştirilecek ilişkilerle, Öz Sağlık İş’in örgütlenme tecrübesinin paylaşılacağını, ortak hazırlanacak  programlarla eğitim ve başka işbirliklerinin de sağlanabileceğini söyledi.