GENÇLERİMİZ, MARJİNAL GRUPLARIN SAPKIN VE PROVOKATİF OYUNLARINA GELMEMELİDİR

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT:

  • ÜNİVERSİTELER İLİM YUVASIDIR, AKADEMİK BAŞARILARLA ANILMALIDIR”
  • “EYLEM-PROTESTO HAKTIR, AMA VANDALLIĞA VE DEVLET KARŞITLIĞINA İZİN VERİLEMEZ”
  • “GENÇLERİMİZ, MARJİNAL GRUPLARIN SAPKIN VE PROVOKATİF OYUNLARINA GELMEMELİDİR”

Rektör atama tartışması ile başlayan ancak son birkaç gündür marjinal grupların müdahalesi ile eylem ve itiraz protestolarının ötesinde kutsal değerlere hakaret ve devlet karşıtlığına dönüşen olaylarla ilgili bir açıklama yapan Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, üniversitelerin ilim yuvası olduğunu ve akademik başarılarla anılması gerektiğini belirterek, devlet-millet karşıtlığı üzerinden yürütülen vandalizme izin verilemeyeceğini söyledi.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Sert, önemli uyarılarda bulundu:

“Boğaziçi Üniversitesi akademik başarısı yüksek ve başarılı öğrencilerin tercihleri ile şekillenen güzide üniversitelerimizden birisidir. Rektör ataması ile başlayan eylem ve protestolar, her zaman olduğu gibi marjinal guruplar, terör örgütleri ve bazı illegal güçlerin saboteleri ile bulunduğu mecradan uzaklaştırılmış, en kutsalımız olan Kabe-i Muazzama’ya açık hakaret niteliği taşıyan bir provokasyonla hadisenin seyri değiştirilmiştir.

Öncelikle iyi bilinmelidir ki; eylem-protesto demokratik bir haktır. Ancak bu hak kullanırken, şiddet, terör unsurları, vandallık, devlet ve millet karşıtlığı, kutsal değerlere hakaret gibi bu milletin sinir uçları ile oynayan bir toplumsal mühendisliğe asla izin verilemez.

Eşcinsellik hiçbir ifsat türüyle kıyaslanmayacak bir sapkınlıktır, asla mazur ve masum gösterilemez.

Üniversiteler ilim yuvasıdır. Öğrenciler ve akademisyenler bu ilim yuvasında ulusal ve uluslararası ölçekte başarıları ile anılmalıdır. Elbette görüş ayrılıkları, itirazlar, farklı yaklaşımlar olacaktır. Demokrasi ve akademinin zenginliği zaten buradadır. Ancak ifade özgürlüğü tanım ve biçimine sığınarak ayrıcalıklı bir yapı oluşturma girişimleri, öğrencilerin ideolojileri ve kimlikleri üzerinden bir ayrıştırma, fişleme yaklaşımları akademinin ruhuna aykırı, demokrasi dışı yaklaşımlardır.

Öğrencilerimiz gençlerimiz, üzerlerinde oynanan oyunlara karşı uyanık olmalı, marjinal grupların sapkın ve provokatif oyunlarına gelmemelidir.

Gençlerimiz devletimizin bekâsı, milletimizin gözbebeğidir. Onları kullanmaya kalkışacak her illegal yapı karşısında Devleti bulacaktır”