GENEL DENETLEME KURULU ÜYEMİZ KAVAKLI KUDÜS VE FİLİSTİN İÇİN KÜRESEL KADIN KOALİSYONU PROGRAMI’NA KATILDI

Katar Ankara Büyükelçiliği himayesinde organize edilen 7. Beytülmakdis Kadın Öncüleri Forumu’na HAK-İŞ adına Sendikamız Denetleme Kurulu üyesi Tuba Kavaklı ile Hizmet İş Sendikası Filistin ve Kudüs Komite Başkanı Av. Şeymanur Türkoğlu katıldı.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Malezya Sanayi Bakanı Datuk Hajah Zuraida Kamaruddin, Katar Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Hamda Al-sulaiti katıldı.

Programda, konuşmaların ortak mesajı, “Kudüs’ün artık sloganlarla değil aktif bir savaşın içerisinde olduğunu, Ümmetin birliğine ve dirliğine ihtiyaç olduğu, Siyonist İsrail’in işgallerine ve saldırılarına son vermesi ve Kudüs’ün Fethi için ümmetin kızlarının ve erkeklerinin mücadeleye güçlü bir şekilde devam etmesi gerektiğine ve ayrıca Birleşmiş Milletlerin almış olduğu kararların uygulamaya konulmadığı” hususları oldu.

Çalıştayda, Filistin ve Kudüs yararına faaliyet gösteren Türk STK’ların çalışmaları, faaliyetleri ve önerileri yer alırken, HAK-İŞ Konfederasyonu adına Genel Denetleme Kurulu üyemiz Tuba Kavaklı’nın ve bağlı sendikalarımızın bu alanda yapmış olduğu çalışmalar aktarıldı.