Genel Başkanımız Devlet Sert, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında düzenlenen 4. Ulusal Gençlik Farkında Projesi Yarışması ödül törenine katıldı.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız ve Yunus Değirmenci, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fulya Bayraktar ve kardeş sendikalarımızın yöneticileri katıldı.
Törene Sendikamız adına Genel Başkan Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcılarımız Süleyman Doğan, Tuba Gülpembelioğlu ve Yavuz Aksanoğlu’da katıldı.
“Yapacak Çok İşimiz Var”
Ödül töreninde konuşan Konfederasyon Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirilen projenin HAK-İŞ Konfederasyonu için son derece anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, “Bizler için çok anlamlı bir projenin bu yıl dördüncüsünü düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Projemizin teması olan “Kadın Emeği ve Dijitalleşme” konusunda gençlerimizin hazırladığı projeler bizleri çok mutlu ediyor” dedi.
“Genç Nüfusun Bakış Açısıyla Ürettikleri Çözüme İhtiyacımız Var”
Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Türkiye’nin genç nüfusu dünya ortalamasının üstünde olan bir ülke olduğunu belirterek, “Ancak gençlerin toplumsal problemlere çözüm üretme ve katkı sağlama kapasitesi itibariyle aynı düzeyde başarılı olduğumuz söylenemez. Son yıllarda atılan adımlarla siyasete katılım yaşının düşürülmesi, seçilme yaşının düşürülmesi ve gençlik STK’larının gençlerin görüşlerini açıklamaya başlaması bu anlamda Türkiye’yi hareketlendirmiştir. Ancak tüm bunlar yeterli düzeyde değildir. Genç nüfusun Türkiye’nin problemlerine ürettiği çözümler ve bakış açısıyla kendi kuşaklarının bakış açısıyla ürettikleri çözümlere ihtiyacımız var. Bunun en önemli kaynağı da üniversitelerdir” dedi.
“Köklü Bir Emek Örgütüyüz”
HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Aybüke Bengü Özmutaf, “Bu okulun sıralarında yetişmiş, bu sahnede mezuniyet sevincini yaşamış genç bir sendikacı olarak bugün burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. HAK-İŞ olarak sendikal mücadelemizi sosyal diyalog anlayışı içerisinde, projeler üreterek ve politikalar geliştirerek sürdürüyoruz. Bugün burada sosyal diyalog mekanizmasının en güzel örneklerinden birisi ile bir aradayız. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sendikacılığa yalnızca klasik sendikacılık bakış açısıyla bakmayan, çalışma hayatı başta olmak üzere, toplumsal hayatı ilgilendiren bütün sorunların hem analizini yapan, hem de çözüm önerileri üreten köklü bir emek örgütüyüz” şeklinde konuştu.
“Yarışmamız Bu Sene Yoğun İlgi Gördü”
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Bayraktar, “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve HAK-İŞ Konfederasyonumuzun beraber düzenlediği proje yarışmasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Her yıl bir tema etrafında düzenlenen proje yarışmamız bu sene çok güncel bir konu etrafında şekillendi. Kadın Emeği ve Dijitalleşme konusunda, gençlerin, kadınların iş hayatındaki durumlarına yeni önerilerini görebilmek amacıyla düzenlediğimiz yarışmaya bu sene yoğun bir ilgi vardı. Bu sene yeni bir ödül daha ihdas edildi. Genç Sendikacı Üniversite öğrencilerimize de teşvik ödülleri vereceğiz” dedi.
Konuşmaların gerçekleştirilmesinin ardından Gençlik Farkında Proje Yarışması’nda derece girenlerin ödüllerini Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Tekin tarafından takdim edildi.
Birincilik ödülü, Kadın İstihdamına Yönelik Psikolojik Desteğin Eğitimle Birlikte Dijital Platformda Buluşması Projesi ile Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Tuğçe Tuncer’e verildi.
İkincilik ödülü, Dijitalleşen Profesyonel Sporda Kadın Emeği: Türkiye’de Kadın Sporcuların Çalışma Hayatına İlişkin Bir Projesi ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Ahmet Nusret Baştuğ’a verildi.
Üçüncülük ödülü, Mevsimlik Kadın İşçiler Dijital Dünyada projesiyle Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Asena Erdoğan’ın oldu.
Mansiyon ödülü, Dijitalleşme Kapımda, Sendikam Yanımda projesinin sahibi Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Ayşe Nur Atasoy’un oldu.
Program kapsamında “Sendikacı Genç Katılımcılar” ödüllerini ise Dijital Dünya’da Kadın Emekçiler Projesiyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencisi Tülin Aslan Yüksel, HAK-İŞ Konfederasyonu’na Bağlı Kadın Sendika Üyelerinin Stem Eğitimi ile Teknolojik Yeniliğe Adım Atması Projesiyle Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Yaren Kocaoğlu, Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Sami Emre Acar, Dijital Sosyal Merkezler Aracılığıyla Diyarbakır Annelerine Destek Projesiyle Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Elif Yıldırım, Dijital Hayatta Kadın – Kadın İşgücü Platformu projesiyle Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Ayşegül Dalgıç, Hakademi projesiyle Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Görkem Cansever, Dijital Rozetli Emekçi Kadınlar Projesiyle Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Yasin Burak Ölmez, Dijital Dünyada Sendikacı Mobil Uygulamalar projesiyle Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Gönül Alay, Gelecek Yazılımda, Yazılım Kadınlarda projesiyle Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Esma Acımert, Kadın İsterse projesiyle Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Züleyha Nur Yeşiloğlu aldı.